Jaden Smith wil utopia bouwen

Jaden Smith viel onlangs op om in een campagne voor modehuis Louis Vuitton dameskleding aan te trekken, maar voor de jonge ster is het de normaalste zaak van de wereld, vertelt hij aan de Britse versie van GQ.

"Ik heb het gevoel dat mensen best in de war zijn over gendernormen", vertelt de zoon van Will Smith. "Ik denk dat mensen het niet echt snappen. Ik zeg niet dat ik het zo goed snap, ik zeg alleen maar dat ik nooit enig onderscheid heb gemaakt. Ik zie geen mannen- en vrouwenkleding, ik zie alleen maar bange mensen en mensen die zich op hun gemak voelen."

De 17-jarige heeft al een aardige carrière opgebouwd als acteur, muzikant en model, maar zijn uiteindelijke missie is om de wereld een stukje beter te maken. "Ik werk toe naar het repareren van de hele planeet aarde. Ik wil een utopia bouwen", stelt Jaden. "Ik wil dat mensen zich niet dood hoeven te werken om hun rekeningen te betalen en alleen maar werken om te overleven."

In die missie zou hij wel eens bijstand kunnen krijgen van zijn zusje Willow, met wie hij een bijzondere band heeft. "Zij is de vrouwelijke versie van mij. 100 procent. En ik ben de mannelijke versie van haar."

Jaden Smith is blind voor gendernormen
Jaden Smith is blind voor gendernormen (Foto: BuzzE)