Van Duin doet HHB op zijn eigen manier

André van Duin is niet van plan om als presentator van Heel Holland Bakt een 'Martine-imitatie' te doen. De komiek zei dat maandagavond in RTL Boulevard.

Eerder op de dag werd bekend dat Omroep MAX Van Duin heeft gestrikt als vervanger van Martine Bijl. Vanwege therapieën na een hersenbloeding kan zij komende zomer niet meewerken aan de opnames van het nieuwe seizoen van het populaire bakprogramma.

Nadat Van Duin door omroepbaas Jan Slagter was gevraagd, besprak hij het met Bijl, met wie hij goed bevriend is. De presentatrice had er geen bezwaar tegen en daar was hij erg blij mee. "Zij is, naast de baksels, natuurlijk de smaakmaker van het programma."

Tussenpaus
Van Duin heeft ontzettend veel zin in Heel Holland Bakt, dat hij een 'geweldige uitdaging' noemt. "Ik ga niet een Martine-imitatie doen, ik doe het op mijn eigen manier en het is een geruststellende gedachte dat ik slechts een tussenpaus ben", liet hij weten.

De 69-jarige komiek zal in het programma zijn typetjes als meneer Wijdbeens achterwege laten. "Ik doe gewoon keurig een jasje aan en maak beetje een praatje tussen de bakkers door. En met Janny en Robèrt kan ik toch wel een leuke grap uithalen, zo af en toe."

Van Duin doet HHB op zijn eigen manier
Van Duin doet HHB op zijn eigen manier (Foto: BuzzE)