Cocu houdt vast aan speelwijze tegen Atlético Madrid

Morgenavond om 20.45 uur gaat het gebeuren; de return in de kwartfinale van de Champions League tussen Atlético Madrid en PSV. In Eindhoven bleef het enkele weken geleden 0-0, dus er zal in elk geval gescoord moeten worden in het Estadio Vicente Calderón. Eerder vanavond gaven trainer Phillip Cocu en Andrés Guardado een persconferentie, die druk bezocht werd.

"Een grote Champions League-wedstrijd spelen in zo'n vol sfeervol stadion moet een speler een goed gevoel geven", aldus Cocu tijdens het persmoment. Daarmee doelde hij op het uitverkochte stadion, waarin zijn ploeg morgen zal spelen. Voor Atlético Madrid is het voor de zevende keer dit seizoen, dat voor een vol huis gespeeld zal worden. "Ik ken de kwaliteiten van Atlético, de wedstrijd wordt lastig. We gaan ons best doen en geloven in ons eigen kunnen."

Atlético Madrid is morgenavond logischerwijs de favoriet, maar Cocu houdt morgenavond vast aan de aanvallend ingestelde speelwijze. "We scoren bijna altijd, we moeten geen andere stijl hanteren maar juist op dezelfde manier spelen."

Guardado was onder de indruk van de ambiance in het stadion van Atlético Madrid. "De sfeer hier is geweldig. Helemaal sinds de komst van Diego Simeone naar Atlético Madrid."