Meer mysterie in nieuwe trailer Orphan Black 4

Het nieuwe seizoen van Orphan Black komt eraan, en BBC America heeft een bijzondere nieuwe trailer vrijgegeven.

De trailer, opvallend gemonteerd met teasende fragmenten, geluiden en natuurlijk een hoop interessante beelden uit seizoen 4, ademt de eigenzinnige sfeer van het sciencefictiondrama uit, terwijl het het mysterie vergroot.

BBC America heeft ook een ietwat uitgebreide synopsis van het seizoen vrijgegeven:

De zussen hebben eindelijk een vorm van rust en normaal leven gevonden. Sarah (Tatiana Maslany) is herenigd met pleegmoeder Mrs S (Maria Doyle kennedy), dochter Kira (Skyler Wexler) en de 'clone original' Kendall Malone (Alison Steadman) in een schuilplaats in IJsland. Alison (Tatiana Maslany) vermaakt zich met de buit van het drugshandeltje met manlief Donnie (Kristian Bruun), terwijl ze de ooit zo woeste Helena (Tatiana Maslany) helpt huiselijke rust te vinden. Cosima (Tatiana Maslany) is hard aan het werk om een medicijn voor haar ziekte te vinden met labpartner Scott (Josh Vokey). Sarahs pleegbroer Felix (Jordan Gavaris) vindt langzaam vrede in de realisatie dat hij achtergelaten is terwijl hij zijn post-'clone gate' leven probeert op te pakken. Rachel (Tatiana Maslany), de slimme zelfbewuste kloon, is herenigd met haar 'moeder' Susan Duncan (Rosemary Dunsmore) en stuurt aan op een verzoening.

Maar vrede en kalmte duren nooit lang met deze groep en Sarahs welverdiende rust komt tot een abrupt einde wanneer ze een telefoontje ontvangt dat haar weer linea recta in gevaar brengt. Een mysterieuze bondgenoot, die contacten had met Beth (Tatiana Maslany) leidt Sarah terug naar waar het allemaal begon. Ze volgt Beths voetstappen en gaat een relatie aan met een krachtige nieuwe vijand, wat haar in een gevaarlijke, maar bekende richting stuurt.

Ook terugkerend dit seizoen zijn Kevin Hanchard als rechercheur Art Bell, Beths partner die trouw zwoor aan de zussen, Ari Millen als een mysterieuze nieuwe Castor kloon en James Frain als Ferdinand, de intimiderende moordenaar in dienst van het duistere Topside. Nieuw dit seizoen zijn Joel Thomas Hynes als Dizzy, een hippe hacker die zich niet houdt aan een groepsmentaliteit, Jessalyn Wanlim als Evie Cho, een machtige bioengineer, Lauren Hammersley als Adele, een superslimme advocaat met een drankprobleem, Gord Rand, een mysterieus figuur die banden heeft met Neolution en Ian Matthews en Miranda Edwards als Frank en Roxie, de schoonmaakploeg van Neolution.

Orphan Black: Lauren Hammersley, Joel Thomas Hynes, Jessalyn Wanlim en Gord Rand
De nieuwe gezichten van Orphan Black: Lauren Hammersley, Joel Thomas Hynes, Jessalyn Wanlim en Gord Rand (Foto: Space)

Orphan Black 4 start op 14 april op de oorspronkelijke tv-zenders Space (Canada) en BBC America (Verenigde Staten), maar is voor ons vanaf 15 april wekelijks te zien bij Netflix.