Unox past verpakking kipnoodles aan

Unox heeft besloten de verpakking van hun Good Noodles kip te veranderen na onderzoek van het programma Radar. Op de verpakking staan namelijk stukjes kip afgebeeld maar op de ingrediëntenlijst komt het woord kip niet voor.

Als Radar de klantenservice van Unox belt volgt een warrig verhaal over "kippoeder" en "geheime receptuur". Volgens de officiële reactie van Unox die later gegeven wordt is de smaak van kip afkomstig van aroma. In een van de afgebeelde stukjes kip op de verpakking staat in hele kleine lettertjes het woordje "smaak". De fabrikant is nu ook van mening dat 'de consument hierdoor inderdaad een ander beeld kan krijgen van de samenstelling van het product en dat willen we te allen tijde voorkomen'.

Unox gaat daarom de afbeeldingen van de stukjes kip verwijderen van de voorkant van de verpakking van deze en andere varianten met kip, zodat het voortaan duidelijk is dat het hier gaat om noodels met de smaak van kip. Het Europese Hof bepaalde eerder dat de consument niet misleid mag worden door de indruk te wekken dat het product een ingrediënt heeft dat het in werkelijkheid niet bevat.