Van der Mark 4e in World Superbike, bloedstollend duel Kawasaki's

De tweede race in de World Superbike op het Chang International Circuit in Thailand is gewonnen door Tom Sykes. De Kawasaki-rijder versloeg zijn teamgenoot Jonathan Rea in een bloedstollend duel. Michael van der Mark vertrok van poleposition, maar eindigde als vierde, zijn eerste keer buiten het podium dit seizoen.

Van der Mark kende een veel betere start dan zaterdag en zag in eerste instantie alleen Sykes langszij komen. In de eerste bocht werd de Nederlander hard aangevallen door Chaz Davies, waardoor Rea de Nederlander kon passeren. Van der Mark sloeg de aanval van Davies wel af en nam achter de twee Kawasaki's zijn plek in. 

Na vijf ronden hadden de Kawasaki's van Sykes en Rea een alsmaar groeiend gat te pakken, terwijl Davies in de nek van Van der Mark begon te hijgen. De Welshman bleef lang achter de Nederlander zitten, tot hij er halverwege de race voorbij kon komen. Voorin ontstond een fel gevecht tussen teamgenoten Sykes en Rea, wat ervoor zorgde dat Davies met Van der Mark in zijn kielzog weer dichter bij de top-2 kwam.

Op het moment dat de twee duo's samengevoegd werden ging het voor Van der Mark fout. Hij kon nog wel overeind blijven, maar moest de drie medekoplopers definitief laten gaan. Het duel tussen Sykes en Rea werd aan het einde van de race alsmaar heftiger, met in een van de laatste ronden zelfs vier positiewisselingen in twee bochten.

Na een bloedstollende slotronde was het Sykes die de sterkste bleek en zijn eerste overwinning van het seizoen pakte, voor Rea. Davies kon niet profiteren van het duel en werd derde, terwijl Van der Mark zijn vierde plek naar huis reed en teamgenoot Nicky Hayden niet meer in de buurt zag komen.

De volgende twee races vinden op 2 en 3 april plaats op het Spaanse circuit van Motorland Aragón. Twee weken later strijkt het circus neer op het TT Circuit in Assen.