Van der Mark bloedsnel in trainingen Thailand

Motorrijder Michael van der Mark is het weekeinde in Thailand uitstekend begonnen. Op het Buriram International Circuit snelde de Nederlander vrijdag naar de beste tijd in de trainingen. Het leverde hem direct een plek in Superpole 2 op, waar zaterdagochtend de startopstelling bepaald wordt.

In de eerste trainingssessie had Van der Mark op zijn Honda de vierde tijd laten noteren op ruim zes tienden van de Brit Leon Camier. In de tweede training ging het gas echter echt goed open bij de jonge Nederlander, die aan het einde van de sessie een tijd van 1:34,629 minuten op de klokken zette. Alleen de Franse Yamaha-rijder Sylvain Guintoli kon zijn teamgenoot van vorig jaar bijbenen: hij gaf 0,182 seconden toe. Jordi Torres (+0,588), Alex Lowes (+0,595) en kampioenschapsleider Jonathan Rea (+0,685) volgden op gepaste afstand.

Van der Mark staat zelf op plek twee in het kampioenschap. Tijdens het openingsweekeinde in Australië scoorde hij een derde en tweede plek. De Superpole in Thailand zal zaterdagochtend om 07.30 uur Nederlandse tijd live op Eurosport te zien zijn, om 10.00 uur gevolgd door de eerste race.