Cricketers door de regen uitgeschakeld op WK T20

De Nederlandse cricketers zijn door de regen uitgeschakeld op het wereldkampioenschap Twenty20. Nederland zou vrijdag in Dharamsala aantreden in de tweede groepswedstrijd tegen Oman. De wedstrijd wegens aanhoudende regen geen doorgang vinden.

De punten voor deze wedstrijd werd daardoor gedeeld, waardoor Oranje niet meer als eerste kan eindigen in de poule. Nederland verloor de eerste wedstrijd nipt van het sterke Bangladesh, dat nu met Oman lijkt te strijden om groepswinst. Beide landen spelen zondag tegen elkaar, maar ook voor die dag zijn de weersvoorspellingen niet gunstig.

Aanvoerder Peter Borren is zwaar teleurgesteld: "We hebben zoveel tijd en moeite en energie gestoken in onze voorbereiding, en om dan op deze manier het toernooi te moeten verlaten, na een toch goede wedstrijd en slechts nipte nederlaag tegen Bangladesh, is heel erg zuur. We hadden in deze wedstrijd veel recht kunnen zetten. Dit zal ons wel een tijdje achtervolgen. We krijgen nu eenmaal niet zoveel kansen om ons te bewijzen op het podium van het wereldcricket; waarschijnlijk pas weer over vier jaar".

Bangladesh zal vanmiddag ook nog moeten aantreden tegen Ierland. Maar ook dat duel lijkt te worden afgelast vanwege de regen. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de Super Ten-fase, waar ook de acht grootste cricketlanden zullen instromen.