Haase naar tweede ronde Indian Wells

Tennisser Robin Haase heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het prestigieuze toernooi Indian Wells. De Nederlander (ATP-57) was eenvoudig met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-84).

Dat de zege eenvoudig tot stand kwam lag met name aan het zwakke verweer van Schwartzman, want Haase bakte er met zijn eigen service weinig van. De Nederlander sloeg in de eerste set slechts 36% van zijn eerste services in, maar stond toch slechts vijf punten af. In de opslagbeurten van de Argentijn lagen er veel kansen voor Haase die er eentje wist te benutten.

In de tweede set was het beeld hetzelfde als in het eerste bedrijf met Haase die de lakens uitdeelde, maar Schwartzman wist zich terug te knokken tot 3-3. Daarna brak de Nederlander, die in set twee 40% van zijn eerste services insloeg, nogmaals door de service van zijn tegenstander heen en trok de wedstrijd naar zich toe.

Haase moet het in de volgende ronde op gaan nemen tegen Alexandr Dolgopolov (ATP-29). De Oekraïener had in de eerste ronde vrijaf gekregen. De twee tennissers speelden onlangs in Acapulco nog tegen elkaar, waarbij Dolgopolov aan het langste eind trok.