Amerikanen verdeeld over zaak FBI tegen Apple

Amerikanen kiezen meer en meer de kant van Apple in de zaak van de FBI tegen de smartphonemaker. Uit een onderzoek van Wall Street Journal en NBC News blijkt dat 47 procent van de ondervraagden zegt dat Apple niet mee moet werken aan het dataverzoek van de FBI.

Een kleine minderheid van 42 procent staat aan de kant van de federale politie. Nog eens 11 procent zegt er nog geen uitgesproken mening over te hebben. Wat niet helemaal als een verrassing gezien mag worden, is dat Republikeinen een stuk kritischer over Apple zijn dan democraten. Van de Republikeinse kiezers zegt 57 procent aan de kant van de FBI te staan. Bij de Democraten staat een vergelijkbare hoeveelheid mensen juist achter Apple.

De FBI wil dat Apple de iPhone van een van de terroristen achter de San Bernardino-aanslag kraakt, maar Apple weigert dat. Volgens CEO Tim Cook zou een achterdeur in de versleutelde software van Apple verstrekkende gevolgen hebben voor alle Apple-gebruikers. Cook heeft al bijval gekregen van de CEO's van vrijwel alle grote techbedrijven in Silicon Valley.

Amerikanen verdeeld over zaak FBI tegen Apple
Amerikanen verdeeld over zaak FBI tegen Apple (Foto: BuzzT)