IndyCar-champ Dixon ziet Halo wel zitten

Vorige week in Barcelona testte het team van Ferrari niet alleen hun eigen wagen, maar ook het zogenaamde Halo-systeem, dat het hoofd van de coureurs moet gaan beschermen. Sindsdien wordt er een felle discussie gevoerd tussen de voor- en tegenstanders van cockpitbescherming. Ook aan de andere kant van de oceaan wordt de discussie nauwgezet gevolgd. Zo is regerend IndyCar-champ Scott Dixon blij dat veiligheid momenteel hoog op de agenda staat. "Het is goed om te zien dat er tijd en geld in wordt geïnvesteerd en dat het nu zelfs al getest kan worden," stelt de man uit Nieuw-Zeeland.

"Er is al heel vaak over gesproken maar het kwam nooit verder dan wat tekenwerk. Dit is een grote stap in de goede richting. Mogelijk zijn er betere systemen dan Halo, maar iedere doorbraak heeft een startpunt nodig en dat lijkt dit te zijn. Voor mij is het belangrijk dat we Halo nu gezien hebben, niet alleen als concept, en daarom gaat men erover praten. Lewis Hamilton vindt dat het er niet uit ziet, Nico Hulkenberg vindt het hele concept niks en Kimi Raikkonen stelt dat de rijder er niet door gehinderd wordt."

Dixon won vorig jaar alweer zijn vierde IndyCartitel en is met 38 zeges inmiddels de op vier na meest succesvolle rijder ooit en veruit de meest gelauwerde van zijn generatie. Alhoewel hij content is met de ontwikkelingen denkt hij dat de huidige Halo niet geschikt is voor ovalracing. "Dan zit het dwarse deel waarschijnlijk in ons zicht. In de bochten kijken we constant op en om ons heen om zover mogelijk te kunnen zien. Maar misschien kunnen wij een aangepast concept van de Halo krijgen. Het grote voordeel lijkt mij dat Halo een standaard onderdeel is dat zo toegepast kan worden op ieder chassis. Daarom hoeven we niet te wachten op de volgende generatie IndyCars."