Première van Outcast op Dutch Comic Con

De nieuwe tv-serie Outcast gaat in Nederland in première tijdens Dutch Comic Con, twee maanden voordat deze op tv verschijnt. Dat maakt de organisatie vandaag bekend.

Outcast is gebaseerd op de gelijknamige comic van Robert Kirkman, medebedenker van o.a. The Walking Dead. Kirkman is al sinds 2013 bezig de serie op gang te krijgen bij de Amerikaanse tv-zender Cinemax, die vorig jaar in februari bekend maakte een eerste seizoen van tien afleveringen te hebben besteld. Dit seizoen gaat komende zomer van start op Cinemax, en zal in Nederland worden uitgezonden bij Fox. Bezoekers van Dutch Comic Con kunnen echter de eerste aflevering al in het weekend van 26 en 27 maart zien, en hebben hiermee de première.

Het vertonen van eerste afleveringen op een conventie, maanden voordat deze op tv wordt uitgezonden, is niet ongebruikelijk; tijdens Comic-Con International, de grondlegger van het comic con-concept die jaarlijks in San Diego, California plaatsvindt, organiseert tv-studio Warner Bros. doorgaans een screening van de pilots van een aantal nieuwe series. Ook andere studio's organiseren vaak een screening van een pilot om alvast buzz te creëren bij het publiek.

Outcast, gebaseerd op de comic van Robert Kirkman en Paul Azaceta, volgt Kyle Barnes, een jonge man die geplaagd wordt door een demonische possessie in zijn leven. Met de hulp van Reverend Anderson, een priester die ook zo zijn eigen demonen heeft, gaat Kyle op zoek naar antwoorden om het leven dat hij heeft verloren terug te vinden. Maar wat hij ontdekt zou zijn lot, en dat van de wereld, wel eens voorgoed kunnen veranderen.

De serie heeft rollen voor Patrick Fugit (Gone Girl) als Barnes, een man op zoek naar antwoorden en verlossing, die zich afzondert van zijn geliefden uit angst ze pijn te doen, en Philip Glenister (Life on Mars/Ashes tp Ashes) als Reverend Anderson, een prediker die gelooft dat hij een soldaat is in Gods heilige oorlog tegen de krachten van het kwaad op Aarde. Hij is een alcoholist en gokverslaafde die erin gelooft dat het God niet zo gaat om de kleine dingetjes. Gabriel Bateman speelt de rol van Joshua Austin, een acht jaar oude jongen die lijkt te zijn bezeten door demonen, maar er is nog iets anders met hem aan de hand, waaronder een connectie met Kyle...

Fans van Outcast, en andere nieuwsgierigen, kunnen een eerste volledige scène ook alvast op de site van Outcast kijken.

Patrick Fugit in Outcast
Patrick Fugit in Outcast