Zandvoort twee keer gastheer Noord-Europees Formule 4

Het Noord-Europees Formule 4-kampioenschap zal twee keer in actie komen op Circuit Park Zandvoort, zo blijkt uit de vandaag gepubliceerde racekalender voor 2016. De eerste keer in het weekend van 15 mei tijdens de Pinksterraces, de tweede keer drie weken later tijdens de Max Verstappen Fandagen.

De racekalender telt in totaal zeven races, met de seizoensopener - onder voorbehoud - op 1 mei in Sochi tijdens de Formule 1 GP van Rusland en de afsluiter op 10 september in Ahvenisto, Finland. Eind juli en eind augustus zal er gereden worden op de Moscow Raceway, waarbij het tweede bezoek samen valt met de DTM, en begin september zal Anderstorp in Zweden gastheer zijn van een Formule 4-weekend.

De Noord-Europese Formule 4-kampioenschap werd voor het eerst verreden in 2015, het seizoen dat gewonnen is door de Fin Niko Kari. Oorspronkelijk zou er ook een Nederlands kampioenschap worden georganiseerd, maar in januari is besloten om enkele races op Zandvoort bij het Noord-Europese kampioenschap te voegen. Aan het kampioenschap doet één Nederlander mee; Richard Verschoor.

Datum Circuit Evenement
29 april- 1 mei* Sochi Autodrom, Rusland F1 GP van Rusland
13 - 15 mei Circuit Park Zandvoort, Nederland Pinksterraces
3 - 5 juni Circuit Park Zandvoort, Nederland Max Verstappen Fandagen
22 - 24 juli Moscow Raceway, Rusland Russian Touring Championship
19 - 21 augustus Moscow Raceway, Rusland DTM
3 - 4 september Anderstorp, Zweden -
9 - 10 september Ahvenisto, Finland -