Russische biatleet: "Ik wist wél dat meldonium verboden zou worden"

De Russische biatleet Alexei Volkov heeft eveneens het Russische dopingnieuws gehaald, maar op een betere manier dan de vele betrapte sporters uit zijn land. In plaats van met excuses te komen laat de - overigens niet betrapte - Volkov juist weten dat hij gewoon op de hoogte was van het vanaf 1 januari verboden zijn van meldonium.

"Tijdens het nationale kampioenschap in Chaikovsky kregen we afgelopen zomer allemaal te horen dat dat spul vanaf 1 januari verboden zou zijn", vertelt Volkov. "Er was zelfs een hele lezing over en er werden folders uitgedeeld met allerlei informatie. Het is allemaal niet zo ingewikkeld als je het mij vraagt...als topsporter moet je opletten en als je dat ook maar een beetje hebt gedaan weet je dat meldonium op de zwarte lijst zou komen te staan. Je moet ook geen hele apotheek tot je nemen, hou het lekker bij vitamines en sportdranken", aldus de biatleet. 

Eerder liet ook de Russische schaatscoach Kosta Poltavets weten dat er bij hem echt wel duidelijkheid heerste over het verbannen van het hartmedicijn. Hij zegt al zijn schaatsers persoonlijk op de hoogte gesteld te hebben, maar toch werd tweevoudig wereldkampioen sprint Pavel Kulizhnikov eveneens betrapt.