Tv-beeld voor De Kwis en Dance, Dance, Dance

De televisieprogramma's De Kwis, Anita wordt opgenomen en Dance, Dance, Dance hebben een tv-beeld gewonnen. De laatste winnaars van de televisievakprijzen werden maandagavond bekendgemaakt tijdens een awardshow in de Passenger Terminal in Amsterdam.

De Kwis won het tv-beeld voor het beste amusementsprogramma. De BN'er-dansshow Dance, Dance, Dance kreeg de prijs voor het beste nieuwe format. Anita wordt opgenomen met Anita Witzier werd bekroond in de categorie beste reality en The Voice of Holland ontving de award voor het beste grote showprogramma. One Night Stand - Geen koningen in ons bloed was volgens de vakjury de beste dramaserie.

De tv-beelden werden dit keer uitgereikt in zeventien categorieën. De meeste winnaars waren al bekend. Zo ging de award voor de beste presentator naar Chantal Janzen en kreeg Paul de Leeuw dit jaar de Beeld en Geluid Oeuvre Award. Nieuwsuur: De Teevendeal werd beoordeeld als het beste actuele programma. Het EO-programma Anti Pest Club ging er met het tv-beeld voor het beste jeugdprogramma vandoor.

Ariane Schutler won de prijs voor de beste hoofdrol (One Night Stand - Een goed leven). Jacob Derwig ontving het tv-beeld voor de beste bijrol (Penoza). Regisseur Lourens Blok kreeg de award voor de beste regie voor een dramaserie (Vechtershart). One Night Stand - Geen koningen in ons bloed viel twee keer in de prijzen; de serie was ook goed voor de award voor het beste script voor een dramaserie.

Tv-beeld voor De Kwis en Dance, Dance, Dance
Tv-beeld voor De Kwis en Dance, Dance, Dance (Foto: BuzzE)