Parkeerbon blijkt Rickroll

Asheville, een stad in de Amerikaanse staat North Carolina, zit met de handen in het haar. Nietsvermoedende burgers krijgen spontaan een parkeerbon onder de ruitenwissers. Bij het scannen van de QR-code, worden ze echter gerickrolld.

Rickrollen, wie is er niet groot mee geworden? Ook op FOK! verwijzen vele grappenmakers je maar wat graag naar Rick Astley's wereldhit uit de jaren 80. Hoewel de grap al bijna zo oud is als het internet zelf, beleeft het in de VS dus inmiddels een ware revival.

Vrijdag kregen inwoners van het plaatsje massaal een parkeerbon onder de ruitenwisser. Of ze even 100 dollar wilden overmaken. En dat kan heel gemakkelijk, door de bijgevoegde QR-code te scannen.

Maar wie de code scant, komt niet op de site van Parkeerbeheer. Nee, ze krijgen 'Never gonna give you up' te zien, die weldra afspeelt op je smartphone.

De parkeerbon is echter overduidelijk fake. Het formaat van de bekeuring klopt niet, en ook de datum is onjuist. Inmiddels zijn al vele mensen het slachtoffer geworden van de rickroll, hetgeen de politie veel extra werk heeft bezorgd.
boete
De bewuste parkeerbon. En ja, je mag de code scannen


Het origineel uit 1987