Oppermachtige Van Gerwen pakt twintigste TV-titel

Jelle Klaasen is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de UK Open. In de halve finale was Peter Wright met 10-5 te sterk. Klaasen wist zijn favoriete dubbels 18 en 9 niet te vinden en dat zorgde er mede voor hij deze wedstrijd verloor. 

Klaasen stond bij de eerste pauze al 4-1 achter. Deze achterstand maakte hij niet meer goed. Voor Wright wordt het zijn derde grote finale. Hij speelt in de finale tegen Phil Taylor of Michael van Gerwen. Beide heren spelen zo tegen elkaar. 

Update 22.00 uur

Michael van Gerwen begon moeizaam aan het duel tegen Phil Taylor. Hij kwam 3-0 achter en bij de eerste pauze stond het 4-1 voor The Power. In het tweede deel van de partij was Van Gerwen een stuk scherper en bracht de stand weer gelijk. Het stond 5-5 bij de tweede break, mede door een prachtige 151-finish van de Brabander. 

Taylor opende het derde deel en miste twee pijlen op de dubbel. Van Gerwen sloeg toe en stond voor het eerst in de wedstrijd voor. Ook de volgende drie legs gingen naar Mighty Mike (9-5). Taylor mocht nog een leg pakken, maar Van Gerwen trok de partij uiteindelijk met 10-6 naar zich toe. De finale tussen Wright en Van Gerwen zal over 20 minuten gaan beginnen. 

Update 23.00 uur

Michael van Gerwen heeft zijn UK Open titel met succes weten te verdedigen. In de finale was Mighty Mike met 11-4 te sterk voor Peter Wright. De Brabander stond bij de eerste pauze al 4-1 voor. Bij de tweede break was het verschil al vier legs (7-3). 

Ook in de slotfase had Wright weinig meer in te brengen. Hij pakte één leg. Van Gerwen won met 11-4. Het is de twintigste TV-titel voor Van Gerwen. 

Van Gerwen prolongeert zijn UK Open-titel (PRO SHOTS/Action Images)
Van Gerwen prolongeert zijn UK Open-titel (PRO SHOTS/Action Images)