Shiffrin haalt hard uit op slalom, windpech voor thuisfavoriete

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft met enorme overmacht de slalom in Jasna gewonnen. De Amerikaanse was minstens drie maten te groot voor de rest in de eerste World Cup in Slowakije in dertig jaar.

In de eerste run haalde Shiffrin al hard uit: de Slowaakse Veronika Velez-Zuzulova moest maar liefst 1,67 seconden toegeven. Toch kon het thuispubliek tevreden zijn, want Petra Vlhova nam op 1,88 seconden samen met de Zwitserse Wendy Holdener de derde plek in beslag. 

Michaela Kirchgasser kwam in run twee sterk opzetten en verbeterde zichzelf van de twaalfde naar de vierde plek. Holdener nam de leiding over en zag Vlhova buiten het podium vallen, maar daarna was het de beurt aan Velez-Zuzulova. Uitgerekend de Slowaakse kreeg tijdens haar run echter te maken met een harde windvlaag. Ze kon zich staande houden, maar zakte wel een plekje terug en werd derde. Shiffrin kon haar zege uiteraard verdedigen en won met 2,36 seconden voorsprong op Holdener.

De Amerikaanse moest dit seizoen door een blessure de nodige wedstrijden missen, maar heeft wel haar achtste slalom op rij gewonnen. De kleine bokaal voor de eindzege in de slalom-World Cup is echter voor Frida Hansdotter. De Zweedse werd in Jasna tiende en dat was genoeg om Velez-Zuzulova definitief van het lijf te houden.