Klaasen vernedert K. Anderson, MvG maakt einde aan sprookje amateur Lynn

Darter Jelle Klaasen heeft op indrukwekkende wijze de halve finales van de UK Open bereikt. De Brabantse darter verpletterde Kyle Anderson met een whitewash, het werd 10-0 in legs. Klaasen noteerde een gemiddelde van 98 punten en raakte 58 procent van zijn dubbels.

De Brabander trekt zijn goede spel van de laatste tijd door. Na de halve finale op het WK nu weer een halve finale van een major. Klaasen komt ook de top tien van de wereldranglijst binnen. 

Michael van Gerwen heeft zondagmiddag een einde gemaakt aan het sprookje van amateur Barry Lynn. Het Groene Monster won van de qualifier uit Essex met 10-6. Lynn is een amateur en had zich voor de UK Open geplaatst via een regionaal kwalificatietoernooi. De 28-jarige Engelsman won vrijdagavond al van Brendan Dolan en zette zich zaterdag helemaal op de kaart door wereldkampioen Gary Anderson uit te schakelen. Tegen Van Gerwen bleek Lynn niet op gewassen. 

Van Gerwen had een gemiddelde van 96. Lynn noteerde 91 gemiddeld. In de derde kwartfinale won Peter Wright met 10-7 van Joe Cullen en zo spelen Phil Taylor en Mark Webster nog tegen elkaar. De loting voor de halve finales heeft plaats na de laatste kwartfinales. 

Update 17.15 uur

Phil Taylor is de laatste halvefinalist. Hij won met 10-3 van Mark Webster. Taylor noteerde 106 gemiddeld, waar Webster niet verder kwam dan 92. De loting volgde na afloop van deze wedstrijd. Peter Wright kwam als eerste uit de koker en hij trof Jelle Klaasen. Michael van Gerwen werd gekoppeld aan Phil Taylor.