Kabouterkiller opgepakt in Mastbos

Zaterdagmiddag rond 13:00 uur is in het Mastbos in Breda een man aangehouden die met een kliefbijl houten kabouters aan het vernielen was. De kabouterkiller heeft één kabouter volledig vernield en een andere zwaar beschadigd voor hij aanhouden werd.

Ben van de Veer, een buurtbewoner, zag toe hoe de man bezig was tijdens zijn slooptocht. “Ik heb hem met een andere passant proberen te stoppen. Maar hij stond als een gek één van de kabouters van de maker Johan Hoek om te hakken. Met een grote kliefbijl van wel anderhalve meter lang.

Na een telefoontje van de toeschouwers was de politie al snel ter plaatse, met maar liefst acht auto’s. De kabouterkiller werd aangehouden en is zaterdagmiddag nog aan de hulpofficier van justitie voorgeleid. Volgens de politiewoordvoerster is de verdachte een verwarde man van 30 jaar oud. Er is professionele hulp ingeschakeld voor de man. 

Het is niet de eerste keer dat het kabouterpad, een speel- en doe route voor kinderen, doelwit is van vandalisme. In 2015 werden ook al eens 9 van de 24 kabouters slachtoffer van vernielzucht.