[eSports] Uitslag Starcraft-kampioenschap Intel Extreme Masters

De Zuid-Koreaanse terran-speler Choi "Polt" Seong Hun heeft zojuist bij de Intel Extreme Masters het Starcraft II-kampioenschap gewonnen. In een best-of-seven serie versloeg hij in het Poolse Katowice de Noorse zerg-speler Jens "Snute" Aasgaard met 4-2.

Snute begon sterk aan de finale en nam een 1-0 voorsprong, maar vanaf de tweede game was het hek van de dam en nam Polt een comfortabele voorsprong van 3-1. Dit deed hij door gebruik te maken van creatieve en onorthodoxe strategieën, waarvan sommigen nauwelijks meer gezien zijn sinds de release van Wings of Liberty in 2011. Snute probeerde stug vast te houden aan zijn strategieën, maar werd in de drie games totaal verrast door de strategieën van Polt.

Na de pauze oogde Snute een stuk scherper en wist hij zich aan te passen aan de strategieën van Polt, wat resulteerde in een 3-2 stand na vijf games. De zesde game ging lange tijd gelijk op, maar nadat Polt de vierde hatchery van Snute met de grond gelijk wist te maken was de game zo goed als gespeeld. Snute probeerde nog een tijd met zijn leger een counter te forceren, maar Polt marcheerde uiteindelijk de basis van Snute binnen om de genadeklap te geven.

Polt neemt een aanzienlijk bedrag van 35.000 dollar mee naar huis, en kwalificeert zich met de winst van de Intel Extreme Masters ook gelijk voor het wereldkampioenschap Starcraft op Blizzcon volgende zomer. Snute mag zich tevreden stellen met een toch riant bedrag van 15.000 dollar.