Student VS uitgezet na doodsverwensing Trump

Een Egyptische student aan de luchtvaartacademie te Los Angeles heeft zijn studentenvisum in moeten leveren en moet de VS verlaten na een doodsverwensing op Facebook aan het adres van Donald Trump. Dat meldt The Guardian.

De 23-jarige jongeman had op Facebook geschreven dat hij er best levenslang voor overhad om de Republikeinse presidentskandidaat om te leggen, en dat hij de wereld daarmee een dienst zou bewijzen. De student kan strafrechtelijke uitzetting voorkomen door onder politiebegeleiding van de gevangenis naar het vliegveld te gaan.

Emadeldin El-Sayeds Facebookpost werd door de directeur van de vliegschool opgemerkt en aan de FBI gemeld. Daarop werd hij aan de tand gevoeld door de geheime dienst, die Trump door diens kandidaatschap moet beschermen.

Uiteindelijk werd de student door de immigratiedienst opgepakt en vastgezet. Volgens zijn advocaat is El-Sayed erg ontdaan en postte hij zijn bericht enkel omdat hij boos was na Trumps uitspraken om moslims uit de VS te weren.

"Het was niet meer dan een dom bericht", zegt de advocaat. Hij wijst erop dat de geheime dienst de leerling-piloot niet heeft vastgezet en hem geen risico achtte. Het studentenvisum zou via de school zijn ingetrokken, waarna het verdere proces door de immigratiedienst in gang werd gezet. Het collegegeld van 40.000 dollar is de student vermoedelijk kwijt.