Voetballer pist al 8 jaar in broek uit bijgeloof

De Braziliaanse voetballer Éder Loko is een beetje raar. De 36-jarige speler van Água Santa pist namelijk al acht jaar lang voor elke wedstrijd in zijn broek, omdat hij dat ooit voor een belangrijke goal deed. 

In 2008 stond Loko met zijn toenmalige club Ituano tegenover Barueri in de halve finale van de beker van de staat São Paulo. Tijdens het volkslied voorafgaand aan het duel moest de aanvaller plotseling hoognodig zijn blaas legen, maar een bezoekje aan het toilet zat er niet meer in. Hij kon toch echt niet wachten tot de rust en dus liet Loko de boel maar lopen in zijn voetbalbroek. Ongetwijfeld omringd door een pislucht van jewelste scoorde hij al na 30 seconden prompt de 1-0: het bijgeloof was geboren.

"Toen ik die goal maakte was alles nog nat en rook ik het nog", vertelt Loko. "Sindsdien urineer ik voor elke wedstrijd in mijn broek. Een scheidsrechter vertelde me ooit dat ik er een kaart voor kan krijgen, dus ik doe het zo veel mogelijk buiten het zicht van de scheids en de camera's", legt hij uit. "Als het regent is het trouwens best lekker." Loko deed zijn onthulling nadat hij onlangs in een duel met Linense het lokale nieuws haalde: een slang was het veld opgeglibberd en niemand wilde het beest weghalen. Loko deed zijn naam ('gek') eer aan en gaf het arme beest een ferme trap richting de zijlijn. 

Loko vs een slang (Bron: YouTube)