Einde seizoen skiester Vonn

Voor alpineskiester Lindsey Vonn zit het seizoen er weer eens vroegtijdig op. De Amerikaanse raakte zaterdag tijdens de World Cup in Soldeu zwaarder geblesseerd dan gedacht. In Andorra schoof ze op de super-G onderuit, waarna ze een kwartier behandeld werd op de piste. De volgende dag leek het echter toch weer in orde, want Vonn deed gewoon mee op de alpinecombinatie.

"Ik moet helaas de moeilijke beslissing bekendmaken dat ik mijn seizoen vandaag officieel beëindig", aldus Vonn op Facebook"Omdat ik aan de leiding ga in de World Cup is dit een van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn carrière heb moeten maken. Na mijn val lieten röntgenfoto's zien dat er een haarscheurtje bij mijn knie zat, waardoor ik zondag wel kon racen. Na die wedstrijd bleken het echter drie scheurtjes te zijn, ernstiger dan haarscheurtjes", legt Vonn uit.

"Als ik hier nu mee verder ski riskeer ik een veel ernstiger blessure die mijn hele loopbaan zou bedreigen. Met het WK van volgend jaar en de Olympische Spelen van 2018 in het achterhoofd wil ik dat risico absoluut niet nemen. Negen zeges, de meeste afdalingszeges ooit, de meeste World Cup-titels ooit...ik ben trots op mijn resultaten. Ook ben ik er volledig zeker van dat dit het juiste besluit is, maar dat maakt het geen greintje makkelijker. Tot volgend seizoen."

De Zwitserse Lara Gut staat vlak achter Vonn in de algemene World Cup en hoeft in de resterende races in principe alleen maar op enigszins fatsoenlijke wijze de finish te halen om haar eerste eindzege te pakken. Vonn raakte al vele malen geblesseerd, maar kwam tot dusverre altijd weer ijzersterk terug.