"Ferrari heeft meer tijd nodig"

Volgens Sebastian Vettel heeft Ferrari meer tijd nodig om zich voor te bereiden voor de Formule 1-seizoensopener in Melbourne over twee weken. Alhoewel Ferrari drie van de vijf testdagen bovenaan de tijdenlijst te vinden was, heeft het team te maken met enkele problemen waardoor er minder gereden kon worden dan de bedoeling was. De 425 ronden van de Scuderia werden bijna verdubbeld door concurrent Mercedes.

Ondanks de problemen blijft Vettel hoop houden dat het team toch op tijd klaar is voor de seizoensopener: "We hebben nog wat tijd en we hebben nog twee testdagen hier. We zullen proberen het vanaf hier op te bouwen."

Gisteren kwam de dag voor Kimi Raïkkönen vroegtijdig tot een eind door versnellingsbakproblemen, maar Vettel maakte het verlies meer dan goed op de woensdagochtend. "Ik ben niet bezorgd over de betrouwbaarheidsproblemen waar Kimi mee te maken had. Als het hier gebeurt, is het geen probleem. Als het over enkele weken gebeurt, is het iets erger, maar nog steeds geen groot probleem."