RTL-programma voelt voor Angela niet als werk

Het presenteren van het nieuwe RTL-programma 'Als je me echt zou kennen' voelde voor Angela Schijf 'geen moment' als werken. "Dit was een hele ervaring, een hele mooie", zegt de nieuwbakken presentatrice tegen BuzzE. 'Als je me echt zou kennen' is elke woensdag te zien bij RTL 4.

Hoewel het presenteren voor Angela buiten haar comfortzone was, - "normaal gesproken duik ik in een rol" - kijkt ze terug op een fijne tijd. "Ik ben er gewoon als mens ingegaan en heb heel bijzondere gesprekken gehad met dappere mensen die zich kwetsbaar op durfden te stellen."

'Als je me echt zou kennen' is de volwassen versie van 'Over de streep', dat jarenlang bij de KRO te zien was. Waar 'Over de streep' over pesten op scholen ging, pakt 'Als je me echt zou kennen' allerlei vooroordelen aan. "Ik vind dat we af moeten van al die vooroordelen, maar betrap mezelf er ook op dat ik uitga van een eerste indruk die ik van iemand heb. Mensen laten maar een klein deel zien, maar daarachter gaat zoveel meer schuil."

IJskonijn
Tijdens de opnamen vloeiden meermaals tranen. Dat ook dat op televisie komt, vindt Angela geen probleem. "Ik ben geen ijskonijn. Ik zag het als mijn taak me kwetsbaar op te stellen, dat doen de deelnemers ook. Naar de mensen mogen luisteren was echt een cadeau."

De gesprekken gingen haar niet in de koude kleren zitten. "Na dag drie had ik even de neiging Arie te bellen om hem te vragen hoe hij het deed", zegt Angela over Arie Boomsma, die 'Over de streep' vier seizoenen presenteerde. "Ik heb het niet gedaan. Ik dacht: Ang, je bent een volwassen vrouw, je moet dingen los leren laten."

Tips
Hoewel ze hem tijdens de opnameperiode niet belde, had Angela wel contact met Arie. "Maanden geleden, toen bekend werd dat ik dit programma ging maken, hebben we contact gehad. Ik wilde hem in de ogen kijken, zeker zijn dat hij het oké vond."

De tips die ze toen van haar voorganger kreeg, heeft Angela 'in haar oren geknoopt'. "Hij wees me erop om concreet te zijn in de vraagstelling. Maar feit blijft dat ik ik ben. Dit programma past bij mij. Ik heb het als zeer eervol ervaren om dit te mogen doen."

RTL-programma voelt voor Angela niet als werk
RTL-programma voelt voor Angela niet als werk (Foto: BuzzE)