Nieuwe averij Southampton, Chelsea komt met de schrik vrij

Southampton was bezig aan een goede reeks, voordat het afgelopen weekend verloor van Chelsea (1-2). Op bezoek bij AFC Bournemouth hebben The Saints zich niet herpakt: 2-0.

Er gebeurde in het eerste kwartier niet veel in het Vitality Stadium, totdat Sadio Mané namens Southampton ineens een grote kans kreeg. De aanvaller bleef echter niet kalm en schoot het leer de tribune in. Een tiental minuten later was het 1-0 voor Bournemouth door een goal van Steve Cook.

Bij een vrije trap leek Southampton-doelman Fraser Forster te schrikken van het feit dat Matt Ritchie de bal vanuit een moeilijke hoek in één keer op doel poeierde. De sluitpost kreeg nog een paar vingertoppen tegen de inzet, die voor de voeten van Cook viel en met een halve omhaal tegen de touwen werd gewerkt, 1-0.

Southampton ging na de pauze dominanter spelen, maar grote mogelijkheden leverde dat nauwelijks op. Het grootste gevaar kwam van Graziano Pèlle, die een kwartier voor tijd zijn afstandsschot centimeters langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. In de slotfase maakte Benik Afobe er nog 2-0 van.

Chelsea heeft het uitduel met Norwich City met 2-1 gewonnen. De ploeg van Guus Hiddink liet The Canaries echter bijna op gelijke hoogte komen.

Chelsea verloor nog altijd geen enkele wedstrijd in de Premier League sinds Guus Hiddink in december het roer overnam van José Mourinho. De Nederlandse manager laat zijn ploeg daarnaast weer prima voetbal spelen en op bezoek bij Norwich City hoopten The Blues meer aansluiting met de subtop te vinden.

Hiddink koos in de basis voor onder meer oud-Vitessenaar Bertrand Traoré en de Braziliaan Kenedy in de basis. Met name de keuze voor linksback Kenedy bleek een juiste, want na 39 seconden had hij zijn ploeg al op voorsprong gezet. Na een goede dribbel werd Kenedy niet echt aangepakt en besloot hij met links uit te halen. Een harde, droge knal betekende direct de 0-1 op Carrow Road.

Vervolgens bleef Chelsea de betere ploeg, zonder dat er al te veel kansen werden gecreëerd. Echter ging Chelsea wel met een 0-2 voorsprong de rust in, want Diego Costa verdubbelde in blessuretijd van de eerste helft de marge. Traoré stuurde Costa diep, en met een slim wippertje verschalkte de Spanjaard doelman Ruddy.

Costa stond op het moment van Traoré's pass echter buitenspel, dus deze treffer had eigenlijk geen doorgang mogen vinden. Chelsea nam vervolgens wat gas terug, maar dat kwam de ploeg bijna duur te staan. Via een uitstekend schot van Nathan Redmond werd het 2-1 en in de slotfase van de wedstrijd kreeg Norwich nog een aantal grote kansen.

Echter viel de gelijkmaker niet meer en blijft Chelsea onder Hiddink dus uitstekend presteren. De Londenaren klimmen nu steeds meer richting de plaatsen die recht geven op Europees voetbal, maar ze zijn er nog lang niet.