Het Vliegend Spaghettimonster zegent nu ook huwelijk in

In Wellington, Nieuw-Zeeland, is de eerste huwelijkspastoor van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster officieel erkend. De pastoor, Karen Martyn, was dinsdag gekleed in een piratenkostuum en nodigde iedereen uit om zich aan te sluiten bij de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster.

De Pastafari dragen een vergiet op het hoofd, en geloven dat het heelal is geschapen door een noodle met twee gehaktballen als ogen. Ze aanbidden de acht-liever-nietjes en eten het liefste pasta. In Nederlands is de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster sinds januari een officieel erkend kerkgenootschap. 

In Nieuw-Zeeland is het nu dus ook mogelijk om voor de kerk van het Vliegend Spaghettimonster te trouwen. De ambtenaar van de burgerlijke stand aldaar, Jeff Montgomery, zegt dat de kerk van het Vliegend Spaghettimonster consistent haar overtuigingen uitdraagt en daarom in staat is om zelf huwelijken te kunnen sluiten.

Voor de Pastafari onder ons die graag willen trouwen, maar niet naar Nieuw-Zeeland willen, wellicht dat het in de toekomst nog mogelijk wordt om in Nederland elkaar ook officieel het ja-woord te geven onder het alziende oog van het Vliegende Spaghettimonster. Ramen!

Update 16:18 uur
Wij vroegen de Nederlandse afdeling van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster om een reactie op dit nieuws, en kregen als antwoord dat het binnenkort ook in Nederland mogelijk zal zijn om voor de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster te trouwen. Het kerkgenootschap is reeds in gesprek met drie stelletjes en wist ons te melden dat de ceremonie plaats zal vinden in de kerk te Nijmegen. 

Mochten jullie ook interesse hebben in een kerkelijk huwelijk, aarzal dan vooral niet om contact op te nemen via de contactpagina op de website! 


De acht liever-nieten.