Team Giant-Alpecin met Ten Dam naar Parijs - Nice

Laurens ten Dam debuteert komend weekend, tijdens de klassieker Parijs - Nice, voor zijn nieuwe werkgever Team Giant-Alpecin. Dit heeft de wielerformatie vandaag bekendgemaakt.

Afgelopen winter verhuisde Ten Dam van Team LottoNL-Jumbo naar Team Giant-Alpecin, waar hij aan de zijde van Tom Dumoulin aan zijn eerste meerdaagse koers van het nieuwe seizoen zal beginnen. Voor Dumoulin is de voorjaarsklassieker één van zijn hoofddoelen. Toch blijft ploegleider Aike Visbeek voorzichtig: "We willen eerst dat Tom een goed resultaat boekt in de proloog. Daarna kijken we of een goede eindklassering erin zit."

Vorig jaar brak Dumoulin definitief door. In de Tour de France gaf onze landgenoot zijn visitekaartje al af, maar door een valpartij moest hij al snel afstappen. Vervolgens liet hij in de Vuelta a España zien wat hij echt kon. Helaas was zijn ploeg niet bij machte om hem goed te ondersteunen, maar daar is in de afgelopen maanden aan gewerkt.

Visbeek: "Met de ervaring van Koen de Kort en Roy Curvers kunnen we met verschillende omstandigheden omgaan. Laurens brengt de extra ervaring die we nodig hebben in de bergen."