Skeletonner Dukurs zet jarenlange dominantie voort

Skeletonner Martins Dukurs heeft zijn ongekende dominantie in de sport voortgezet. In het Duitse Königssee was de Let in de afsluitende wedstrijd van het seizoen weer eens ongenaakbaar en dat leverde hem zijn zevende World Cup-eindzege achter elkaar op. 

Op de Duitse baan was Dukurs in beide runs weer duidelijk de snelste. Alleen de Koreaan Yun Sung-bin - dit seizoen definitief doorgebroken - kon met 0,56 seconden een beetje in de buurt blijven. Het brons was voor Tomass Dukurs, de oudere broer van de winnaar. 

In december 2013 werd Dukurs een keer achtste, in januari 2012 een keer zesde en verder staat hij al meer dan vijf jaar lang in elke race in de top-2. Hij regeert de sport met ijzeren vuist, maar toch heeft hij nog geen olympisch goud gewonnen: in 2010 versloeg de Canadees Jon Montgomery hem in Canada, twee jaar geleden was de Rus Alexander Tretiakov in Rusland de beste. Over twee jaar zou Dukurs wel weer eens voor eenzelfde probleem kunnen staan in Zuid-Korea, want Yun wordt alsmaar beter.