Schippers behoudt titel na protest

De titel die Dafne Schippers gisteren veroverde op de 60 meter tijdens het NK indoor atletiek is in gevaar. Schippers diende voor het NK het verzoek in de series op de kortste sprintafstand over te mogen slaan. De organisatie stond dat toe en de atlete mocht in de halve finale instromen. Vandaag is bij de jury een protest ingediend tegen de deelname van Schippers door de trainer van één van haar tegenstanders. Hij deed dat omdat hij vond dat Schippers onreglementair zou hebben deelgenomen.

De andere atletes hoorden zaterdag pas vlak voor de start van de uitzonderingspositie van Schippers en konden daarom toen geen protest meer tegen indienen. De wereldkampioene op de 200 meter pakte de Nederlandse titel in een fenomenale tijd van 7,03 seconden, slechts een fractie boven haar Nederlandse record.

Hoe het af zal lopen is nog onduidelijk. De regels schrijven geen strafmaat voor, waardoor het nu aan de wedstrijdorganisatie is om te beslissen wat ze met het toegewezen protest doet. Zo liet een woordvoerder van de Atletiekunie vandaag weten.

update 21.45 uur

De Atletiekunie heeft het protest toegewezen maar tevens besloten de uitslag te handhaven. Hierdoor behoudt Dafne Schippers de nationale titel op de 60 meter. Omdat de procedure geen strafmaat voorschrijft heeft de atletiekbond besloten de einduitslag niet te wijzigen.

Titel Schippers in gevaar na protest (Pro Shots / Peter Lous)
Titel Schippers in gevaar na protest (Pro Shots / Peter Lous)