Belg Stuyven wint 'Kuurne' na mooie solo

Jasper Stuyven heeft met een sterk nummer Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam weten te zeten. De Belg van Trek ging op anderhalve ronde van het einde solo er vandoor uit de kopgroep en werd niet meer teruggezien. Hij zorgde voor de tweede Belgische zege in het 'Openingsweekend', nadat gisteren Greg Van Avermaet gisteren Omloop Het Nieuwsblad won.

De koers werd vroeg hardgemaakt en de wind maakte het niet makkelijker voor de coureurs. Nadat een kopgroep van elf werd opgeraapt ging een nieuwe groep ervandoor, waarin onder meer Stuyven, Van Avermaet, Boonen en Rowe zaten. Ze reden een voorsprong van veertig seconden bijeen op een peloton dat te laat zou komen op de groep in te halen.

Op twintig kilometer van de finish sprong de sterke Stuyen weg en werd niet meer teruggezien. Het achtervolgende groepje hield lang stand, maar werd in de slotkilometers nog ingelopen door het peloton, dat uiteindelijk nog ruim achter Stuyven binnenkwam. In de sprint van die groep was Alexander Kristoff het snelste, voor Nacer Bouhanni en de Nederlander Dylan Groenewegen.