Gagnon boekt tweede combinatiezege in loopbaan, Gut onderuit

Skiester Marie-Michele Gagnon heeft in Soldeu in Andorra de alpinecombinatie op haar naam geschreven. De Canadese deed het op de flink ingekorte super-G goed, waarna ze op de slalom uithaalde. Voor de 26-jarige Gagnon is het haar tweede World Cup-zege, nadat ze twee jaar eerder ook al eens een combinatie won.

Op de super-G werd de snelste tijd neergezet door Lindsey Vonn, de Amerikaanse die een dag eerder nog flink geblesseerd leek te zijn na een rare valpartij. Ze kon met twee braces om haar knieën toch naar beneden en dat ging uitstekend. Kajsa Kling uit Zweden pakte op 0,26 seconden de tweede plek, samen met Vonn's landgenote Laurenne Ross. Op 0,43 seconden was de vijfde plek voor Lara Gut, de grote concurrente van Vonn in de strijd om de World Cup. Slalomspecialisten Gagnon (13e op 0,96 seconden), Wendy Holdener (25e op 1,22) en Mikaela Shiffrin (40e op 1,93) hielden de schade beperkt.

De Française Anne-Sophie Barthet maakte op de slalom een erg sterke indruk en zag haar 27e plek alsmaar verbeteren. Dat gold ook voor Holdener, die de ene na de andere skiester af zag haken. Dat was tot Gagnon aan de beurt was, want de Canadese bleek 0,20 seconden sneller dan de Zwitserse Holdener. Gut haalde vervolgens tijdens een prima slalom de finish niet, waarna Vonn terugviel tot de dertiende plek. Shiffrin mocht na de top-30 van de slalom nog naar beneden, maar kon geen al te grote indruk maken. Toch schoof ze nog op naar plek acht.