Mentaal sterk Arsenal moet titel pakken

Het Arsenal van manager Arsène Wenger kan dit seizoen een gooi gaan doen naar de eerste landstitel sinds 2004. Momenteel staan The Gunners op een derde plaats met een gat van vijf punten op de seizoenssensatie Leicester City. Mocht de ploeg vandaag een zege boeken op Old Trafford tegen Manchester United, dan zal het verschil nog maar twee punten zijn.

Toch lijken de Arsenal supporters niet helemaal overtuigd te zijn in de titelkansen van de club. De ploeg heeft in de afgelopen jaren niet de langste adem gehad en haakte daardoor in de laatste maanden van de competitie steeds af. 

Wenger geeft aan dat het dit jaar anders is. "Er zijn tijden geweest dat spelers wisten dat ze aan het einde van het seizoen verkocht zouden worden. Dan is het moeilijk voor de spelers om de focus te houden. Daar is dit seizoen geen sprake van."

The Gunners hebben in de afgelopen twee jaar wel de FA Cup beker weten te bemachtigen. "Dit laat zien dat het team honger heeft naar prijzen. Er heerst een winnaarsmentaliteit in het team", aldus Wenger.