Joodse steun voor bedreigde moskeeŽn

Het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom heeft de moslimgemeenschap sterkte gewenst na de dreigbrieven die afgelopen week bij verschillende moskeeën zijn bezorgd. In de brieven staan een hakenkruis en de adelaar van nazi-Duitsland afgebeeld, vergezeld van de tekst "Binnenkort hoog bezoek!! Varkens. Anti-islam. Islam is valse en duivelse religie."

"De joodse bevolkingsgroep weet als geen ander waar dit uiteindelijk toe kan leiden. Het toont weer hoe moslims en joden elkaar nodig hebben", aldus de progressieve joden in een brief aan moslimgemeenschappen en moskeeën. "De bedreigingen met hakenkruis en varkens zijn kwetsend, beledigend en bedreigend en geeft bij joden gevoelens van solidariteit".

In de brief tonen de joden zich solidair met de moslims. "Wij wensen de moslims in ons land sterkte en weerbaarheid tegen deze onacceptabele verwensingen", schrijven ze.

Het Verbond voor Progressief Jodendom is een kerkgenootschap waarin tien progressieve Joodse gemeentes zijn verenigd. Het is opgericht in 1931.

Joodse steun voor bedreigde moskeeën
Joodse steun voor bedreigde moskeeën (Foto: ANP)