Versiercoach verwerpt kritiek Gronings blog

Versiercoach Tim Veninga verwerpt de berichtgeving van het Groningse stadsblog Sikkom over de ontslagen RUG-gastdocent Ali die in zijn vrije tijd bijkluste als versiercoach. 'De afgelopen anderhalf jaar zijn zowel mijn oud-medewerker Ali als ik niet in Groningen geweest', zegt Veninga.

Stadsblog Sikkom pakte deze week uit met een artikel over versierder Ali Mohammed, die als gastdocent werkzaam was op de Rijksuniversiteit Groningen. Toen de universiteit lucht kreeg van zijn praktijken als versiercoach werd de samenwerking beëindigd. Ook FOK! publiceerde hier een artikel over.

Oprichter Tim Veninga en zijn collega's van versiercoach.nl ontkennen het verhaal van Sikkom echter krachtig. Sterker nog: Veninga zegt dat de journalist van Sikkom hem meerdere malen heeft gedreigd met intimiderende e-mails. Dat blijkt uit een uitgebreide reactie die op de website van de versiercoach is te lezen.

In de mail van de journalist van Veninga staat onder meer: 'Ook mooi dat we je privé-adres en telefoonnummer hebben. Denk dat je voordeurbel en je telefoon de komende weken roodgloeiend staan.' Veninga vindt dat de Sikkom-redacteur de titel journalist niet waardig is en spreekt van 'een overduidelijk verzonnen hetze van een enigszins instabiele stalker'.