Marvel vindt hun 'Iron Fist'

Het Marvel-Netflix plan om vier tv-series te produceren waarvan de hoofdfiguren samen zullen optreden, Avengers-style, in een miniserie met de titel The Defenders krijgt steeds meer vorm. De derde serie moet nog verschijnen, maar van de vierde serie is inmiddels de hoofdrol bekend.

Na Daredevil, waarvan volgende maand seizoen 2 verschijnt, en Jessica Jones, dat later dit jaar een tweede serie krijgt, zal Luke Cage, bij kijkers al bekend van zijn vertolking door Mike Colter in Jessica Jones, een eigen serie krijgen. Die serie is inmiddels alweer een tijdje in productie. De vierde is Iron Fist, een serie waarvan tot nu toe weinig bekend was. Entertainment Weekly beweert nu te weten dat Finn Jones de titelrol zal gaan spelen.

Dit baseert de website op berichten van de podcast The Hashtag Show. Jones is het beste bekend van zijn rol als Loras Tyrell, de Knight of Flowers, uit Game of Thrones. Hij zal de rol van Daniel Rand vertolken, die op negenjarige leeftijd met zijn familie vanuit New York op reis gaat naar een verloren mystieke stad met de naam K'Un-L'un. Daar leert hij geavanceerde vechttechnieken en de mystieke kracht van de Iron Fist. Als een volwassende keert hij terug naar New York en vecht hij tegen het kwaad.

Entertainment Weekly en andere media hebben contact gezocht met Marvel en Netflix om het nieuws te bevestigen, maar nog geen reactie gekregen.

Finn Jones als Loras Tyrell in Game of Thrones
Finn Jones als Loras Tyrell in Game of Thrones