Gullit: "Sentiment bij Feyenoord te groot geworden"

Ruud Gullit noemt 'het sentiment' de grootste tegenstander van het kwakkelende Feyenoord, dat begin 2016 in de zoveelste (sportieve) crisis is beland.

"Nog los van de puur voetbaltechnische of beleidsmatige discussie, of de fouten, of een verkeerde aankoop: het sentiment bij Feyenoord is in mijn ogen echt te groot geworden", zegt Gullit tegenover het Algemeen Dagblad. "De invloed van het publiek en de emoties zijn zó overheersend, dat ik me weleens afvraag of je er nog wel normaal kunt werken."

De 53-jarige Amsterdammer haalt een fragment op Feyenoord TV aan als voorbeeld. Colin Kazim-Richards werd gefilmd in zijn auto en belde een helpdesk voor een adres van een restaurant. Gullit: "Dus Kazim zegt zoiets als: 'I need to go a restaurant in zero twenty, can you help me?' In het Engels hè! 'Zero twenty'."

"Dat is toch niet te geloven, dat een speler van Feyenoord zo praat?", vervolgde de voormalig wereldvoetballer. "Hoe lang heeft Kazim bij Feyenoord gespeeld? Een jaartje? Het mooie was: die mevrouw had géén idee waar Kazim het over had, of wat hij nou met 'zero twenty' bedoelde. Pas toen de verslaggever gewoon 'Amsterdam' zei, begreep ze het."

Gullit in de tijd dat hij zelf nog trainer van Feyenoord was (Pro Shots / Stanley Gontha)
Gullit in de tijd dat hij zelf nog trainer van Feyenoord was (Pro Shots / Stanley Gontha)