Werkstraf Ben Saunders na mishandeling

Zanger Ben Saunders (32) heeft donderdag van de rechtbank in Alkmaar 180 uur werkstraf opgelegd gekregen wegens het mishandelen van een verkeersregelaar. Tegen de artiest uit Hoorn was twee weken geleden vijf maanden gevangenisstraf geëist.

Saunders moet het slachtoffer bovendien ruim 2100 euro smartengeld betalen. Het incident had plaats op Bevrijdingsdag vorig jaar in Hoorn. De verkeersregelaar liep door de klappen een hersenschudding, een beschadigd gebit en een verwonding aan zijn kin op.

De rechtbank hield er in de uitspraak met name rekening mee dat Saunders, voormalig winnaar van The Voice of Holland, zich twee weken geleden begaan toonde met het lot van de verkeersregelaar en het laakbare van zijn eigen optreden inzag.

Opgelucht
Saunders stormde vorig jaar uit zijn tattooshop in het centrum van Hoorn naar buiten toen hij zag dat zijn vader Bryan en jongere broer Jamie het aan de stok hadden met de verkeersregelaar. Zij moesten zich vanwege hun aandeel ook verantwoorden. De broer kreeg na een eis van vier maanden gevangenisstraf een dag celstraf en een taakstraf van 120 uur opgelegd. De vader kreeg een voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur en 750 euro boete.

Ben Saunders was als enige van de drie aanwezig bij de uitspraak. Hij toonde zich na afloop opgelucht dat hij niet de cel in hoeft.

Werkstraf Ben Saunders na mishandeling
Werkstraf Ben Saunders na mishandeling (Foto: BuzzE)