CL: Uitslag PSV - Atlético Madrid

PSV heeft in haar eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Atlético Madrid geen tegentreffer hoeven incasseren. In eigen huis werd het tegen de nummer twee van de Primera Divisiòn 0-0, waardoor op 15 maart de return in de Spaanse hoofdstad de beslissing moet gaan brengen.

PSV trad aan met de van een blessure herstelde Andrés Guardado, maar zonder de geschorste spits Luuk de Jong. De Eindhovenaren groeven zich tegen hun meer ervaren tegenstanders echter niet in, maar moesten dit in de beginfase al bijna bekopen met een doelpunt. Jeffrey Bruma wist de inzet van Luciano Vietto nog net voor de doellijn te keren, terwijl de uitstekend keepende Jeroen Zoet een antwoord had op een poging van Antoine Griezmann.

Atlético loerde op de kansen, maar ook PSV kon enkele malen vervaarlijk uitkomen. Na een half uur spelen wist Gastón Pereiro zich het vijandelijke strafschopgebied in te spelen, waarna Davy Pröpper uit kon halen. Hij stuitte op de Madrileense doelman en ook in de rebound ging de bal er niet in.

Doelman Jeroen Zoet was een van de uitblinkers bij PSV (Pro Shots/Joep Leenen)

Na rust ging Atlético op zoek naar een doelpunt, maar Bruma, Guardado en Héctor Moreno zorgden er samen met doelman Zoet voor dat de Spanjaarden er zeer lastig doorheen konden komen. De druk op het Eindhovense doel werd na 68 minuten nog groter toen Pereiro tegen een onnodige tweede gele kaart opliep en het veld moest verlaten.

De Madrilenen gingen daarna vurig op zoek naar het door hun gewenste uitdoelpunt, maar vonden in Zoet een flinke sta-in-de-weg. Een rake kopbal van Diego Godín werd afgekeurd omdat hij te opzichtig op Moreno geleund had. De verdedigers van PSV gaven in de slotfase geen krimp meer en het was Maxime Lestienne die uit een lastige hoek nog een schot op het doel van Atlético wist te produceren.