Superheldencomedy vindt eerste castleden

De DC Comics-sitcom Powerless, die in augustus voor het eerst werd aangekondigd, is inmiddels begonnen met casting. Deze week werden de eerste namen bekend.

De comedy vertelt over een verzekeringsmaatschappij die zijn zaakjes moet doen in het DC Universe. De medewerkers zijn normale mensen, maar hebben te maken met een wereld waarin superhelden door de lucht vliegen en gebouwen omgooien. De serie wordt omschreven als vergelijkbaar met The Office, maar dan in een wereld met superhelden. Volgens een topvrouw bij tv-zender NBC, die de serie gaat uitzenden, zijn de helden "niet alleen met green screen in de achtergrond" te zien, maar "kom je ze tegen op straat en maken ze er een bende van". De getoonde helden zullen niet altijd de grote bekende DC-namen zijn, maar juist ook de kleineren, die zelf ook wat meer problemen hebben dan welke onderbroek ze nu weer over hun spandex moeten dragen.

De eerste aangekondigde naam is die van Sucker Punch- en Spring Breakers-actrice Vanessa Hudgens, die verzekeringsclaims behandelt en van haar werk houdt omdat ze er mensen mee kan helpen, maar wiens werk wordt bemoeilijk door de verstorende bezigheden van superhelden in de stad. Haar beste vriend wordt gespeeld door Community's Danny Pudi, wiens taak voornamelijk lijkt te bestaan uit het bedenken van grappen.

Het derde castlid is Alan Tudyk, die lang geleden zijn geek cred al verdiende als Wash in de tv-serie Firefly en de film Serenity, maar die ook onlangs zijn eigen webserie Con Man produceerde, over een acteur wiens bestaan wordt gevuld met het optreden op Comic Con-achtige evenementen. Hij speelt Hudgens' leidinggevende, die dat alleen maar is omdat hij de zoon is van de baas. Zijn assistent, een groot fan van superhelden, wordt gespeeld door Christina Kirk (Along Came Polly).

Powerless zal worden geschreven en geproduceerd door Ben Queen, die eerder met Kirk werkte in de tv-serie A to Z en verantwoordelijk is voor de scenario's van Cars 2 en Cars 3. NBC heeft een pilot besteld van de serie; nog niet zeker is of dit ook tot meer afleveringen zal leiden.