'Nieuwe wielerploeg Riis samen met Bahreinse prins'

Het lijkt erop dat Bjarne Riis weer met een nieuwe wielerploeg gaat komen. De Deense oud-wielrenner, zal mogelijk de samenwerking aangaan met de Prins van Bahrein om met hem een WorldTour-team op de been te zetten vanaf volgend seizoen.

Riis zou volgens de Deense krant Ekstra Bladet bij de ploeg enkel ploegleider zijn, terwijl prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa de leiding van de formatie op zich zou nemen. Het duo mikt op de licentie van het huidige Tinkoff-team, waar geldschieter Oleg Tinkoff aan het eind van het seizoen stopt met de sponsoring.

Het is tevens de ploeg waar Riis tot maart vorig jaar nog teammanager was, maar na een ruzie met Tinkoff op non-actief gezet werd. Daarvoor werd de ploeg jaren gesponsord door Saxo Bank en gedurende de hele periode was de Deen er ploegleider c.q. manager. De prins en Riis zou tevens de lopende contracten van de renners van de ploeg willen overnemen. Daardoor zouden onder meer wereldkampioen Peter Sagan en Rafal Majka in de ploeg blijven. Ook wordt Vincenzo Nibali nog genoemd als nieuwe renner voor de nieuwe formatie.

Morgen beleggen Riis en zijn zakenpartner Lars Seier Christensen een persconferentie in Kopenhagen om de plannen toe te lichten.