Politie brengt ludiek bezoek aan GeenStijl

De GoPro-politie van Rotterdam heeft een bezoekje gebracht aan het hoofdkwartier van GeenStijl in Amsterdam. Er ontstond paniek. Zou het gaan om persvrijheid, het referendum, of had de FIOD de crowdfunding in de smiezen? Nope, het ging allemaal om een taart. Lees hieronder het verslag.

Update 15.48 uur
Zoals we in de laatste update al verwachtten: "Vandaag hielden de agenten van #Pro247 woord, en kwamen ze -bij totale verrassing- een hele dikke slagroomtaart + extraspeciale ereplaquette voor VanLeeuwen brengen", aldus GeenStijl op zijn website. Hopelijk smaakt de taart guys!

Update 15.38 uur
De politie heeft een 'ludiek' bezoekje gebracht. Wat dat inhoudt is nog niet helemaal duidelijk. Van Leeuwen is al een keer bij de politie op speelbezoek geweest, het zou dus kunnen dat de dienders een kijkje in de keuken van GeenStijl hebben gekregen. We zullen het zien.

Update 15.10 uur
Op een foto die is verschenen op Twitter, is te zien dat er iemand zonder geweld in de boeien is geslagen. Het lijkt op de ginger Van Leeuwen.

Volgens de tweet is de inval in de unit van GeenStijl. Meer info is nog niet bekend.

In november vorig jaar lieten medehuurders weten dat ze zich zorgen maakten over hun veiligheid. De medehuurders willen of meer veiligheidsmaatregelen of dat de GeenStijl-redactie vertrekt.

Crowdfunding
Op 6 april is er een referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Om de campagne te realiseren heeft GeenStijl geld nodig, veel geld. Mogelijk heeft de inval daarmee te maken, maar dat is en blijft nog speculeren tot er meer informatie beschikbaar is.

De bedelbrief is hier te vinden, mocht je nog centen overhebben.