CL: Uitslag Juventus - Bayern München

De wedstrijd leek gelopen toen Bayern München comfortabel leidde, maar een verdedigend Juventus vocht zicht zich knap terug en behoudt een sprankje hoop voor de return; 2-2.

Naast het prachtduel in Londen werd er ook in Turijn een mooi affiche afgewerkt. Juventus, dat na de zwakke start zich naar de eerste plek heeft geknokt, trof met een nagenoeg fitte selectie Bayern München. De Duitse grootmacht kampte echter wel met enkele blessures waardoor de verdediging puzzelen was voor Pep Guardiola. Voor de Oude Dame lagen er daarom kansen tegen die Recordmeister.

Juventus trok zich bij het eerste fluitsignaal ver terug op de eigen helft. Toch werd het in de openingsfase gevaarlijk doordat Mario Mandzukic ontsnapte aan Joshua Kimmich. Het schot van de Kroaat was echter gemakkelijk te pakken voor Manuel Neuer. Bayern rechtte daarna de rug en controleerde de wedstrijd. Met meer dan 75% balbezit kwam Juve er amper aan te pas, maar liet het geen gaten vallen voor de behendige aanvaller van Bayern München.

Na een half uur spelen kreeg Thomas Müller een dot van een kans. De middenvelder kreeg de bal op enkele meters van de goal op aangeven van Robert Lewandowski, maar doordat de bal te veel onder hem lag kon hij zijn schot geen kracht geven. Bayern bleef echter heer en meester op het veld en bleef de thuisploeg onder druk zetten. Net voor de rust kreeg Müller vervolgens een herkansing. Na goed voorbereidend werk van Arjen Robben Douglas Costa kreeg Müller de bal voor zijn voeten en schoot hij zijn ploeg op een terechte voorsprong; 0-1.

Massimilano Allegri stuurde zijn spelers het veld in met de boodschap meer druk te zetten. Juve trachtte één minuut Bayern onder druk te zetten maar liep direct achter de feiten aan. De Italianen kwamen er niet aan te pas waardoor een tweede goal niet kon uitblijven. In de counter zag Lewandowski Robben opkomen aan de rechter kant waarna de Pool de Nederlander in stelling bracht. Op karakterestieke wijze sneed Robben naar binnen, ging twee man voorbij en verschalkte Buffon in de verre hoek; 0-2.

Na iets meer dan een uur spelen kreeg Juventus toch weer wat hoop. De Oude Dame had amper kansen, maar was dodelijk wanneer het toch een mogelijkheid kreeg. Op aangeven van Mario Mandzukic ontsnapte Paolo Dybala aan de buitenspelval en schoofd de talentvolle Argentijn de bal langs Neuer; 1-2. Met nog iets meer dan tien minuten op de klok vocht Juventus zich terug. Allegri bracht Alvaro Morata in de ploeg die koud in het veld meteen zijn stempel drukte. De Spanjaard zag de andere invaller Sturaro vrij staan die van dichtbij de bal binnen kon tikken; 2-2. De Oude Dame toonde daarmee karakter, maar een ideale situatie is het allerminst. Of het in München nog spannend wordt, valt te betwijfelen.