Kozakken Boys en KNVB opnieuw in de clinch

Kozakken Boys en de Nederlandse voetbalbond (KNVB) liggen opnieuw in de clinch. Na het voorval in de KNVB beker - de Brabantse formatie werd uit het toernooi gezet na het inzetten van een niet-speelgerechtigde speler - heeft trainer Danny Buijs nu een aanzienlijke straf gekregen.

De KNVB heeft Buijs namelijk een boete van 1.000 euro opgelegd. Daarnaast is het voor de duur van drie maanden geschorst. De aanleiding; het geven van drie interviews, waarbij de beste man werd aangemerkt als trainer.

Dit schoot de KNVB in het verkeerde keelgat, aangezien Buijs niet over het trainersdiploma UEFA A beschikt. Hierdoor overtrad de oefenmeester de regels van de bond, waardoor hij nu een schorsing voor de duur van drie maanden moet uitzitten.

"We waren al op het ergste voorbereid. Het lijkt wel alsof ze iets gezocht hebben om mee te slaan", aldus woordvoerder Henk de Goeij tegenover Omroep Brabant. Daarmee refereerde hij naar het incident met Madjer Lukoki, die tijdens het bekerduel tegen HBS niet speelgerechtigd was, maar wel in actie kwam. In hoger beroep kreeg Kozakken Boys gelijk en keerde ten koste van HBS terug in het bekertoernooi.

De Goeij: "We hebben een driekoppige trainersstaf en die staan allemaal de media te woord. De KNVB fixeert zich op die drie interviews en dat vinden wij vrij overdreven en een beetje flauw. Immers: Hoofdcoach Arie Schep heeft wel dat juiste papiertje en bovendien: wie schaad je ermee?"

Kozakken Boys heeft inmiddels aangegeven in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.