NRC-redacteur gooit subsidie door het raam

Nadat Harry van Bommel vorige week al met gefronste wenkbrauwen zat te kijken naar een toegekende aanvraag voor subsidie, is het hoge woord er officieel uit: NRC-redacteur en erkend babyboomer Hubert Smeets gaat het geld besteden aan zijn blog Raam op Rusland.

Hubert Smeets krijgt €300.000 om anti-russische propaganda te spuien op zijn "blog". Waarom je €300.000 nodig hebt om een flutblog te schrijven is de vraag, maar Hubert Smeets en co hebben het blijkbaar nodig. Er is een redelijke kans dat het gebruikt wordt om ruimte in te kopen op media als de NRC. Zeker omdat er nu al een nieuwsbericht gepubliceerd is over hun blog.

Nadat de aanvraag tot een referendum over het handelsverdrag met Oekraïne goedgekeurd is, probeert de overheid er alles aan te doen om zo neutraal mogelijk over te komen. Dat lijkt echter niet te lukken nu er steeds meer nieuws naar buiten komt dat sabotage lijkt te insinueren. Juncker heeft er ook een handje van om Rusland als vijand neer te zetten en met deze blog lijkt de overheid daarop in te spelen.