'Oscardiscussie is nog niet voorbij'

De kans is groot dat de discussie over het gebrek aan diversiteit rondom de Oscars volgend jaar weer opspeelt. De veertien grote filmmaatschappijen hebben nauwelijks grote rollen voor zwarte acteurs of vrouwen in de planning staan, schrijft USA Today maandag op basis van eigen onderzoek. Ook achter de schermen is maar weinig diversiteit.

De krant vroeg de filmmaatschappijen hoeveel vrouwen en minderheden het komende jaar een grote film gaan regisseren of een rol krijgen in zo'n film. Slechts vier van de ondervraagde maatschappijen scoorden goed. Warner Bros., Open Road en Paramount Pictures kregen de laagste beoordeling.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences kwam na de jongste bekendmaking van de nominaties onder vuur te liggen omdat voor het tweede jaar op rij geen enkele zwarte acteur of actrice bleek te zijn genomineerd. Het filminstituut beloofde daarop verbetering. Over vijf jaar moet het aantal vrouwen en niet-blanken dat stemt over de nominaties en toekenning van de Oscars zijn verdubbeld.

'Oscardiscussie is nog niet voorbij'
'Oscardiscussie is nog niet voorbij' (Foto: BuzzE)