Wehrlein nieuwe kopman van ambitieus Manor

De achterhoede van het Formule 1-veld was de afgelopen jaren steevast te herkennen aan de beide Manors. Dat moet nu maar eens veranderen, zo meent managing director Dave Ryan. Om aansluiting te vinden bij de middenmoot zal het team waarschijnlijk een stap van seconden moeten maken, maar Manor is vast van plan om dat te doen. "We zijn op zoek naar respectability en competitiviteit," stelt Ryan tijdens de presentatie van Manors'nieuwe wagen de MRT05. 

"Wat we niet meer willen is op komen draven om de rest er goed uit te laten zien," gaat Ryan verder. "We zien allemaal flink uit naar de eerste race over enkele weken in Melbourne. We zijn ons ervan bewust dat we ons op elke vlak moeten verbeteren en we onderschatten onze tegenstanders niet. Maar we hebben een groep uitstekende mensen, krijgen technische ondersteuning van zowel Mercedes als Williams, en dus is het nu aan ons om te presteren."

Dat presteren zal het team dan wel moeten doen met twee rookies. Will Stevens, Robert Mehri en Alexander Rossi zijn ingeruild voor nieuwelingen Pascal Wehrlein en Rio Haryanto. "Zij zijn een versterking voor ons team. Beiden zijn hongerig, hebben de nodige ervaring in de racerij en hebben veel potentie." Duitser Wehrlein wordt de eerste rijder van Manor. "Ik ben er zeker van dat hij die rol goed zal vervullen. Pascal is uitstekend geprepareerd voor de F1. Hij heeft al wat F1-ervaring opgedaan bij Mercedes en zijn rondetijden deden niet veel onder voor de vaste rijders."