Taylor Swift schenkt Kesha 250.000 dollar

Taylor Swift tast diep in de buidel om Kesha te steunen na haar verlies van een rechtszaak tegen haar platenmaatschappij Sony. Ze maakt 250.000 dollar (225.000 euro) over naar haar collega-zangeres.

Een woordvoerder van Swift bevestigt aan Amerikaanse media dat de zangeres Kesha financieel steunt: "Taylor Swift heeft het bedrag gedoneerd om Kesha te helpen met haar financiële behoeftes gedurende deze moeilijke tijd." De rechter kon vrijdag niet in het voordeel van Kesha beslissen; de zangeres moet zich aan het contract met Sony houden en wellicht weer met haar ex Dr. Luke samenwerken, die ze beschuldigt van seksueel misbruik.

Dit tot ontsteltenis van vele beroemdheden uit de muziekindustrie, die vinden dat de klachten rond seksueel misbruik van Kesha niet serieus genoeg worden genomen. Onder anderen Lady Gaga, Ariana Grande, Lorde en Demi Lovato spraken steun uit voor de verslagen zangeres. Maar de financiële steun van Swift maakt meer los: "Iemands rijkdom wordt niet gemeten door wat ze bezitten, maar door wie ze ermee helpen", laat Kesha's moeder, singer-songwriter Pebe Sebert, via Twitter weten. Alle andere berichten worden ook op prijs gesteld: "Het belangrijkste voor Kesha is dat deze mooie, machtige vrouwen achter haar staan en de wereld laten zien hoe krachtig de waarheid is."

Taylor Swift schenkt Kesha 250.000 dollar
Taylor Swift schenkt Kesha 250.000 dollar (Foto: BuzzE)