Toro Rosso mikt andermaal op plek vijf

Voor het tweede opeenvolgende jaar zet Toro Rosso in op een vijfde plek in het constructeurskampioenschap. Ondanks het feit dat de werkgever van Max Verstappen met één jaar oude power units van Ferrari gaat rijden, is teambaas Franz Tost ervan overtuigd dat dat mogelijk is. "Ik denk dat onze nieuwe wagen, de STR11, heel competitief is," stelt Tost. "Alle data van de aerodynamica laat dat zien."

Ook vorig jaar was de vijfde plek de doelstelling, maar eindigde het team uit Faenza op de zevende plek met 67 punten, kort achter Lotus dat het seizoen afsloot op 78. Het gat naar de nummer vijf was echter enorm. Die plek werd uiteindelijk ingenomen door Force India met een totaal van 136. Tost weet waar dat aan ligt. "Betrouwbaarheid," zegt hij. "Vorig jaar zijn wij twaalf keer uitgevallen, twee keer door een rijdersfout en tien keer door een probleem met de wagen. Hopelijk kunnen we dit jaar alle races finishen en als dat lukt dan ben ik ervan overtuigd dat plek vijf erin zit."

"Bovendien werken we samen met Ferrari en ik ben er zeker van dat zij ons zullen helpen. Daar komt nog eens bij dat wij met Max Verstappen en Carlos Sainz twee uiterst getalenteerde coureurs hebben die voirg jaar goede prestaties hebben geleverd. Zij hebben nu ervaring, want dit wordt hun tweede jaar. Ze kennen al de circuits, zijn bekend met het team, en gewend aan hun leven in de F1. Daarom verwacht ik van hun kant een goede performance."